Начало Бизнес 184 асарелци с награди за професионалния си празник

184 асарелци с награди за професионалния си празник

42
0
СПОДЕЛИ

miniora

184 работници, служители и мениджъри от „Асарел-Медет” АД ще бъдат отличени за професионалните си постижения или дългогодишната си трудова кариера в компанията и обособените дружества на 24 август.
Отличия ще получат сто и двама работници, диспечери, технолози, механици, енергетици, началник-смени, специалисти и мениджъри, определени от колегите си за носители на званието „Най-добър в професията” за 2016 година.
По време на традиционната церемония в навечерието на Деня на миньора ще бъдат наградени още осемдесет и двама работещи в дружеството, които през 2015 година са навършили  25, 30, 35 или 40 години непрекъснат трудов стаж в „Асарел-Медет” или дъщерните дружества. Доайен сред тях е автомонтьорът в Централната ремонтна база на рудник „Асарел”  Найден Калугеров, който вече четири десетилетия  е част от екипа на компанията. По старшинство на него се пада честта да развее фирменото знаме на 27 август, когато в курорта Панагюрски колонии дружеството ще чества професионалния си празник.
Сред отличените ще бъде и председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет” АД и председател на Българска минно-геоложка камара проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който от 30 години насам е начело на предприятието.
На тазгодишната церемония седмина служители ще бъдат удостоени с почетен знак „За заслуги” към „Асарел-Медет”АД – Радка Поптолева, Димитър Узунов, Стоян Новаков, Борислав Чуклев, инж. Ненчо Караатанасов, инж. Милчо Бояджиев и инж. Николай Дачкинов. Според установените фирмени правила отличието се получава от всеки, който има  над 20 години трудов стаж и през последните 10 от тях поне 5 пъти е бил отличаван като „Най-добър в професията“.
Ритуалът по награждаването ще се състои пред фирмения параклис „Св.Богородица Живоприемен източник“, като всеки от наградените ще получи благодарствена грамота и икона на „Свети Иван Рилски”, покровител на миньорите и всички българи.
Тази церемония е част от инициативите, предшестващи професионалния празник на „Асарел-Медет” АД. През тази година честването му е насрочено за 27 август в курорта Панагюрски колонии. Хилядите асарелци и гости на празника ще могат да се насладят на богата празнична програма, в която централно място заемат звездите от супер групата „Фондацията”. Своите поздрави към присъстващите ще отправят още Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Лора Караджова, изпълнителката на народни песни Румяна Попова, Ансамбъл „Пазарджик”, фолклорната формация „Тангра” от читалище „Искра” в село Попинци, мажоретният състав „Елинор” към Обединен детски комплекс – Панагюрище, както и духовия оркестър „Делчо Радивчев” към Народно читалище „Виделина 1865” в Панагюрище.

Своите умения ще покаже кулинарният виртуоз Ути Бъчваров, а за децата са подготвени атракции и забавления. В деня на празника компанията е организирала безплатен транспорт, като след 9.00 часа автобуси към Панагюрски колонии ще тръгнат от автогарата в града, от всички села в общината и град Стрелча. Специализиран превоз е осигурен и от столицата, като началният час на тръгване е 8.00 часа, а автобусите ще бъдат паркирани пред храм „Александър Невски”.