Начало Общество 20-годишен панагюрец е задържан за грабеж в столицата

20-годишен панагюрец е задържан за грабеж в столицата

СПОДЕЛИ

Трима млади мъже са задържани в столичното Пето районно управление непосредствено след като извършили грабеж. На 18 март около 23:30 ч. 18-годишен подал сигнал за инцидента в управлението.

В ж.к. "Левски" младежът бил нападнат от две момчета, които му нанесли побой, едното от тях дори го заплашило с пистолет. Отнели му златен ланец и мобилен телефон и избягали в неизвестна посока.

На място веднага били изпратени полицейски патрули. В резултат на проведени незабавни заградителни действия служителите на реда задържали А.Г. /20 г./ от Панагюрище, живеещ в столицата без адресна регистрация, известен на полицията за кражби и грабежи, и връстниците му софиянци А.П. и С.К., вторият – с регистрация за кражба. По случая било образувано досъдебно производство.
В хода на разследването полицаите установили, че тримата задържани в съучастие са извършили криминалното деяние.
В жилището на С.К. бил намерен и иззет газов пистолет. Откраднатият телефон бил открит и иззет от таксиметров автомобил, с който приятелите пътували.
Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура, на тримата са повдигнати обвинения за престъпление по чл.198 от НК. Наложени им били мерки за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.