Начало Местна власт Съветници: Кметът се изгаври с две комисии пред инвеститори

Съветници: Кметът се изгаври с две комисии пред инвеститори

СПОДЕЛИ

„Кметът на общината Георги Гергинеков и екипът му буквално се изгавриха с две комисии на общинския съвет пред външни инвеститори.“ – това споделиха пред PIA съветници, присъствали на заседанието. Те разказаха, че преди часове по време на съвместно заседание на комисиите по образование, култура, младежки дейности и спорт и на колегите им от здравната комисия пристигнали консултантът Ценко Петров и управителят на „Блаз и Син“ ЕООД Божидар Лазаров. Те дошли с конкретно предложение да изградят старчески дом в бившето училище на село Баня.

Гостите били разработили концепция и предложение за публично-частно партньорство. Оказало се, че нито един от съветниците не е запознат с темата, а от тях се искало да вземат конкретно решение.

„Инвестиционното намерение е внесено още на 22 март при кмета на общината, но оттогава досега не се намери един общински служител, който да изпрати на имейлите на съветниците документите,“ коментираха бесни съветници след скандалното заседание. Обяснението на зам.-кмета на общината Иванка Живкова било, че един служител е бил в болнични и затова материалите не били размножени и разпратени. Поради неловката ситуация комисиите не успели да вземат никакво решение, а самите кандидат-инвеститори се почувствали повече от неловко. Все пак станало ясно, че Лазаров иска да осигури финансиране чрез еврофондове за старчески дом с капацитет от 30 места като общината участва в общия проект чрез собствеността на училището.