Начало Бизнес 218 асарелци ще бъдат наградени за професионални постижения и дългогодишен стаж в...

218 асарелци ще бъдат наградени за професионални постижения и дългогодишен стаж в компанията

СПОДЕЛИ

Фондация „Асарел“ дарява 25 хил. лв на училища, читалища и дневни центрове от община Панагюрище

Общо 218 работници, служители и мениджъри от „Асарел-Медет” АД, ще бъдат отличени за професионалните си постижения или дългогодишната си трудова кариера в компанията и обособените дружества на 23 август.

Отличия ще получат 98 работници, диспечери, технолози, механици, енергетици, началник-смени, специалисти и мениджъри, определени от колегите си за носители на званието „Най-добър в професията“ за 2016 година.

По време на традиционната церемония ще бъдат наградени още 120 работещи в дружеството, които през 2017 година са навършили 25, 30, 35 или 40 години непрекъснат трудов стаж в „Асарел-Медет“АД или дъщерните дружества. Доайени сред тях са електромеханошлосерът Никола Десков и шлосерът Георги Панчовски от „Асарел Ремонт“ООД, които вече четири десетилетия са част от екипа на компанията.

На тазгодишната церемония един служител ще бъде удостоен с почетен знак „За заслуги“ към „Асарел-Медет“АД – Пенко Евтимов, който е оператор на мелница в обогатителна фабрика „Асарел“. Според установените фирмени правила отличието се получава от всеки, който има над 20 години непрекъснат трудов стаж и през последните десет от тях поне пет пъти е бил отличаван като „Най-добър в професията“.
Ритуалът по награждаването ще се състои пред фирмения параклис „Св. Богородица Живоприемен източник“, като всеки от наградените ще получи благодарствена грамота и фирмен меден сувенир.

По време на церемонията ще бъдат подписани и връчени договорите за дарение на средства от Фондация „Асарел“ на училища, читалища, дневни центрове и неправителствени организации от община Панагюрище. След кончината на председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков, ръководството и синдикалните организации в дружеството решиха единствено през тази година фирменият празник да не се отбелязва по обичайния начин с тържество в село Панагюрски колонии, а предвидените за концерта 25 хиляди лева да бъдат дарени.