Начало Общество 24 отлични ученици получиха стипендии от фондация „Асарел“ (С ВИДЕО)

24 отлични ученици получиха стипендии от фондация „Асарел“ (С ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

IMG_6212

И тази година Фондация „Асарел” спази традицията и награди ученици от община Панагюрище, одобрени в началото на учебната година да участват в проекта „Образование за всички“ и показали отличен успех.

На 1 март, в ресторант „Каменград”, 24 възпитаници на ПГИТМТ, СУ „Нешо Бончев” и ОУ „20 април” получиха от председателя на УС на фондация „Асарел“ и директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“АД Александър Чобанов своите парични възнаграждения, заедно с подарък енциклопедия.

Вярвам, че ще продължите да ни радвате с успехите си, а ние ще продължим да ви стимулираме и мотивираме, за да давате най-доброто от себе си. Очаквам повечето от вас да станат студенти, да се реализират, а после да се върнат и работят за родния край”, заяви Чобанов на стипендиантите.

Своето задоволство от проекта изказах и някои от присъстващите директори на панагюрски училища.

Наградените за първия срок на учебната 2016/2017 година са: Нелина Скачкова, Евгения Ангелова, Рада Порязова, Донка Ушева, Стиляна Караджова,Ана Задрева, Емануил Радичев, Цветомира Цветанкова, Никола Кроснаров, Габриела Костуркова, Петър Василев, Станислава Чакърова, Георги Тушлеков, Доминика Михова, Димитър Христов, Венцислав Зубев, Стефания Димитрова, Ненка Поптолева,  Петър Шопов, Даниела Велчева, Георги Лисков, Мартин Предьов,  Венцислав Перфанов и Ренета Манолева

С реализирането на проекта „Образование за всички“ фондация „Асарел“ осигурява условия за равен достъп до образование на ученици от 8 до 12 клас, които са в неравностойно социално положение. Проектът се осъществява в партньорство с Община Панагюрище и ръководствата на всички шест училища в общината. По проекта „Образование за всички“ се осигуряват безплатни учебници на децата от социално слаби семейства. Тези от тях, които имат отличен успех и по-малко от 5 неизвинени отсъствия, получават стипендии от Фондацията. Чрез тази инициатива се подпомагат и  социално слаби жители на общината, които са надхвърлили ученическата възраст, но са записали задочна форма на обучение в Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, гр. Панагюрище. Те получават финансова помощ за транспорт и закупуване на учебни помагала.

Проектът „Образование за всички“  стартира през учебната 2012/2013 г. когато са осигурени безплатни учебници за 89 деца. През 2013/2014 г. учениците, които са подпомогнати с учебници са 117. През следващата 2014/2015 г. техният брой е 97. През отминалата учебна 2015/2016 година осигурените безплатни учебници са за 110 ученици. През стартиралата 2016/2017 година техният брой е 108. От стартирането на проекта „Образование за всички“ до настоящия момент са вложени около 45 000 лева

Анализите показват, че над 90% от подпомогнатите ученици са повишили успеха си. Мнението на директорите на училища и самите педагози е, че благодарение на проекта се е повишило и качеството на учебно-възпитателния процес, а учениците са по-подготвени и по-мотивирани.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА 

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. Не виждам какво е неравностойното социално положение на тези деца. Радвам се за тях, но родителите на повечето карат луксозни автомобили и имат частен бизнес. Успяхте и това начинание да опорочите!!!




    0



    0