Начало Бизнес 28 деца посетиха „Асарел-Медет“ АД по проекта „Гордея се с труда...

28 деца посетиха „Асарел-Медет“ АД по проекта „Гордея се с труда на моите родители“

СПОДЕЛИ

Детският поздрав „Здравей, тате!“ прозвуча по радиостанция в рудника

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

28 деца от 6 до 16-годишна възраст посетиха „Асарел-Медет“ АД на 31 октомври 2014 г. За втора поредна година компанията се включи в националния проект „Гордея се с труда на моите родители“, иницииран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

„Идеята е нашите деца да разберат повече за труда на своите родители и да се чувстват част от голямото ни асарелско семейство“, разказа Александър Чобанов – директор „Човешки ресурси“. Той представи компанията пред малчуганите, някои от които участваха и в миналогодишното посещение.

С интерес децата разгледаха фирмената експозиция за историята и развитието на „Асарел-Медет“, където във фотографиите търсеха и разпознаваха своите родители или дори себе си като участници в различни инициативи. В експозицията с минно и флотационно оборудване те зададоха много въпроси и истински се забавляваха с възможността за снимки и селфита край гигантските минни машини. Детското „Здравей, тате!“ изненадващо прозвуча по радиостанция в рудника, когато 8-годишният Мартин поздрави от диспечерския пулт баща си Марин Нонов, шофьор на 130-тонен автосамосвал. Геоложката сбирка и автоматизираните системи за управление провокираха любопитството на децата, някои от които влязоха в ролята на минни диспечери. Вълнуващо бе и посещението в Инсталацията за екстракция и електролиза на катодна мед, което започна с радостната прегръдка между 6-годишната Полина и татко й Трендафил Трендафилов.

С идеи за много рисунки, хубави спомени и обещания за следващо гостуване малките гости си тръгнаха от компанията, а родителите и техните колеги се докоснаха до неподправената детска радост и любопитство.

За „Асарел-Медет“АД „Гордея се с труда на моите родители“ е традиционна инициатива и догодина също ще се състои в навечерието на Деня на народните будители.

За втора поредна година български компании отварят вратите си за децата на служителите в рамките на националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители“. Идеята е със специално разработени програми и игри да им покажат защо трудът на родителите им е важен. Инициативата е на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, а целта е да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна. От миналата година броят на компаниите участници се е удвоил и тази есен в 24 компании ще гостуват повече от 900 деца от 8 града – София, Пловдив, Панагюрище, Гълъбово, Огняново, Девня, Русе, Пирдоп и Сливница. Начинанието се радва и на засилен медиен интерес с 18 медийни партньори: 13 национални, 2 от Русе, 3 от Пловдив.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA