Начало Препоръчани 3 златни, 4 сребърни и 7 бронзови медали за СКК „Оптикс“ от...

3 златни, 4 сребърни и 7 бронзови медали за СКК „Оптикс“ от Държавното първенство

СПОДЕЛИ

Три златни, четири сребърни и седем бронзови медали и няколко успешни дебюта  – това е равносметката от Държавно първенство по кикбокс – татами стилове и К1 за СКК „Оптикс“.

Росен Байков на кик лайт стана първи, а на лайт контакт – втори. Въпреки , че игра срещу национален състезател и медалист, той не се разколеба нито за секунда.

След продължително прекъсване заради травма на глезена, Найден Бакърджийски се завърна, като сега се състезава с две категории нагоре. На киклайт стана втори, но за съжаление се отключи стара травма, която в съчетание с нова не му позволи да участва в лайт контакт.

Петър Костурков на лайт контакт стана първи, на поинтфайтинг  трети, като той също излезе с контузия след втория стил, но по време на битката, въпреки болката, не се отказа. В неговата възраст той беше най-малкият и показаистинска мъжка игра.

Димитър Мацанов завоюва две трети места на лайт и на кик лайт, като в първия стил игра с доста превъзхождащ го ръстово състезател.

Иван Велев на киклайт стана първи, на поинтфайтинг трети. Въпреки травмата на рамото, той успя да завърши състезанието, показвайки воля и хъс.

Треньорът Здравко Еров, обикновено не много щедър на похвали, този път не скри задоволството си от представянето на своите момчета, но най-вече на дебютантите, които предвид липсата на опит, се представиха много добре:

Георги Петров и на лайт, и на кик лайт стана трети. Виден Попов завоюва второто място на лайт и на киклайт и въпреки контузиите се бори докрай, изигравайки общо 7 срещи за 2 дни. Успешен дебют и заявка за бъдещи постижения даде и Николай Богоев, който стана трети на киклайт. Георги Чалъков не успя да стигне до медалите, което е нормално за първо състезание и липсата на опит, но показа хъс и желание за победа.

След емоциите от изминалия уикенд, подготовката в СКК „Оптикс“ продължава на пълни обороти, защото се задава следващото състезание – международен турнир през декември в Пловдив.