Начало Общество 32 ученици от дуалното обучение почистиха местността Оборище

32 ученици от дуалното обучение почистиха местността Оборище

СПОДЕЛИ
Тридесет и двама ученици от минните паралелки на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище се включиха в традиционната акция по почистване на местността Оборище.
Въпреки прогнозата за лошо време, слънцето се усмихна на младежите от 11. и 12. клас, които станаха част от инициативата „Дуално Обучение – Добри и Отговорни“ на „Асарел-Медет“. Заедно с учениците бяха техните преподаватели инж. Лушка Маслева и инж. Демичка Мехтерова, както и специалисти по човешки ресурси от компанията.
След усърдното почистване на района бяха проведени две тиймбилдинг активности, които показаха колко важни за успеха са работата в екип, ефективната комуникация и креативното мислене. Групата беше разделена на 2 отбора – „Сини“ и „Червени“, като и в двете надпревари по-бързи се оказаха „Сините“.
Еко акцията се осъществява за четвърти път, а учениците, които се включиха тази година, се обучават в специалностите „Минна електромеханика“, „Пътно-строителна техника“, „Промишлена електроника” и „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии“. Учениците усвояват професията си в реална работна среда в „Асарел-Медет“ под ръководството на наставници от компанията и на своите учители по практика.