Начало Общество 36 пожара за седмица на територията на област Пазарджик

36 пожара за седмица на територията на област Пазарджик

СПОДЕЛИ
огнеборци пожарна обстановка

Повишаването на температурите до екстремни стойности през последните дни доведе до бързо нарастване на риска от възникване на пожари в земеделските и горски територии.

Очакваните и през следващите дни високи летни температури, в комбинация с извършването на стопанска дейност и посещение на горите с цел туризъм, може да създадат предпоставки за възникване на пожари в горските територии.

За периода 31.07.2017г. до 07.08.2017г. на територията на област Пазарджик  са възникнали 36 пожара в сухи треви, храсти и стърнища на площ 2287 дка и 114 дка смесена гора.

При забелязване на признаци на пожар в гората (дим, мирис на изгоряло и пламъци) е необходимо бързо да оцените обстановката – възможно най-точно да се ориентирате за мястото на възникване на пожара, фронтът на придвижване на горенето и скоростта на разпространение на пожара. Ако имате информация за хора, пребиваващи в близост до огнището на запалване, от вас зависи техният живот – своевременно подайте точно и ясно съобщение за пожар на тел.112 .

РДПБЗН-Пазарджик