Начало Спорт 38 пилоти от 16 клуба са заявили участие в планинско „Панагюрище`2013“

38 пилоти от 16 клуба са заявили участие в планинско „Панагюрище`2013“

СПОДЕЛИ

Общо 38 са клубовете и пилотите, дали заявка за участие в VІ кръг от Планинския шампионат по автомобилизъм – Панагюрище `2013. Сред записалите се в клас Е/MAX са Илия Царски и Любен Каменов, както и Пламен Стайков, Даниел Живков и Пламен Камбуров. В списъка на заявилите присъствие има само една дама – Диана Георгиева от АСК "Динамо", която ще се състезава в клас N/2.

По предварително изготвена програма за провеждане на автомобилното състезание, административният преглед – проверка на документите и технически преглед на автомобилите, ще се извърши от 10:00 до 13:00 часа на 13 юли 2013 година (събота) на пл. “20-ти април” в Панагюрище. За целта водачите са длъжни лично да се представят с подписана оригинална Заявка за участие, документ за платена такса за участие, валиден лиценз на водач за съответната година, валидно свидетелство за управление на МПС, годишен медицински преглед и застраховка “Гражданска отговорност за автомобилно състезание.

Днес преди обед ще се проведе техническия и административния преглед, а от 13:15 часа, в Сесийна зала в сградата на Община Панагюрище, ще се проведе официална конференция на техническата комисия на състезанието, на която ще бъде обявен стартовия лист. В 14:00 часа на пл. “20-ти април” ще се състои тържественото откриване на VІ кръг от Планинския шампионат по автомобилизъм – Панагюрище `2013.

Между 13:00 и 14:30 часа състезателните автомобили ще бъдат в закрит парк на централния площад, след което ще бъдат отведени на старта за провеждане на официална тренировка. Тя ще е с продължителност 16:30 – 20:00 часа. Официалната тренировка следва да се извърши по изготвен от директора на състезанието и одобрен от спортните комисари ред. И трите манша при тренировката са задължителни за състезателите.

VІ кръг от Планинския шампионат по автомобилизъм – Панагюрище `2013 ще се проведе по трасе: старт – на 200 метра от разклона на пътя Панагюрище – София в посока “Асарел-Медет” АД, финал – портал на “Асарел-Медет” АД. Дължината на трасето е 4 600 метра с разлика във височините Старт/Финал – 240 метра. Изкачването е в три манша.

Състезанието ще се проведе на 14 юли 2013 година, като началото на първи манш е 10:00 часа. В 13:00 часа ще бъдат оповестени резултатите на официално информационно табло пред хотел “Каменград”. Тридесет минути по-късно на площад “20-ти април” ще се проведе  церемония по награждаване на победителите в състезанието.

 Самото състезание ще се проведе в три манша. Стартирането ще се извършва през 1 минута. Водачите са длъжни 5 минути преди своя старт да се подредят по реда на стартиране на 20 метра от стартовата линия. Автомобили, които не се явят на предварителното подреждане за старт и пропуснат часовия си график,се дисквалифицират. След третия манш всички автомобили следва да бъдат отведени в закрит парк на пл. “20-ти април” в Панагюрище за заключителен технически преглед. Отпадналите автомобили по време на тренировката и състезанието се изтеглят само под ръководството на рейс директора.

2 КОМЕНТАРА