Начало Общество Стартира “Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела”

Стартира “Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела”

СПОДЕЛИ

   От 1 юли стартира Общинската програма за лятна работа за деца и ученици “Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела”. Организатори са Общинска администрация, Обединен детски комплекс и Народните читалища в община Панагюрище. Партньори на програмата са Градска библиотека “Стоян Дринов”, Общински младежки парламент – Панагюрище, Център за обществена подкрепа “Зора”, Дневен център за деца с увреждания “Дъга”, Градски исторически музей – Панагюрище.

 Целта на Общинската програма за лятна работа за деца и ученици е да бъдат предоставени допълнителни възможности за оползотворяване свободното време през лятната ваканция и насърчаване развитието на децата и учениците чрез занимателна наука, изкуство и спорт. Основните приоритети са: координиране усилията на организатори и партньори за проекта за лятна работа с деца и ученици; разширяване на партньорството между образователни институции, родителска общност и социални партньори; стимулиране на физическото, емоционалното, интелектуалното, социалното и творческо развитие на децата и учениците. В резултат на изпълнение на програмата се очаква да бъдат развити индивидуални качества и умения у децата, чрез участие в групи по интереси и комуникативни умения, чрез общуване в групи, както и да се създадат много нови приятелства.

            Планът за лятна работа за деца и ученици “Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела” на Община Панагюрище обхваща плътно месеците юли и август. Заниманията ще се провеждат в сградите на Обединен детски комплекс, Градска библиотека “Стоян Дринов”, Исторически музей, народните читалища  в общината, Детски център за деца с увреждания “Дъга”, Център за обществена подкрепа “Зора”, и извън тях – минерален плаж, градски парк. Спорт, танци, риболов, приложна информатика, веселие на плажа, кино, маскен бал, парад на хвърчила, клуб по шах, читателски маратон, ателиета по оригами, готварство, мода, стил и красота и още много забавления очакват децата и учениците през летните месеци.

            Средствата за провеждане на мероприятията от програмата за лятна работа са за сметка на организациите – Обединен детски комплекс, Градска библиотека, Български младежки червен кръст, други дейности по образование към Общинска администрация.

            Пълната Общинска програма на лятната работа за деца и ученици “Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела” е обявена на интернет сайта на община Панагюрище в меню “Община Панагюрище”, подменю “Образование” в прикачен файл, на информационните табла на площадите “20-ти април”, “Райна Княгиня” и “Цар Освободител”, както и в сградите на Обединен детски комплекс и Градска библиотека “Стоян Дринов”.