Начало Общество 49 малолетни и непълнолетни са водени на отчет в Детска педагогическа стая...

49 малолетни и непълнолетни са водени на отчет в Детска педагогическа стая през 2017 година

СПОДЕЛИ

За изминалата 2017 год. в Детска педагогическа стая при РУ – Панагюрище са водени на отчет общо 49 малолетни и непълнолетни лица за извършени от тях престъпления и противообществени прояви. На 10 от тях са водени профилактични дела. Това сочат данните в годишния отчет-анализ на панагюрското пайонно управление на полицията.

Заведените на отчет през изминалата година малолетни и непълнолетни лица в ДПС са 8, а снетите от отчет също 8.

От наличните водени на отчет в ДПС 18 са българи и 21 са самоопределили се като роми. Общо 6 деца се отглеждат в ЦНСТД “Закрила” град Панагюрище. Един непълнолетен е освободен от СПИ – с. Драгоданово, общ. Сливен, поради закриване на интерната и в момента се отглежда в ЦНСТД “Закрила” град Панагюрище .
Преминалите за периода през Детска педагогическа стая при РУ град Панагюрище малолетни и непълнолетни лица са 22, от които 2 за бягство от къщи и скитничество, 1 – за употреба на опиати, 3 – за бягство и скитничество и 14 – за извършени престъпления и противообществени прояви.

През изминалата 2017 година от МКБППМН град Панагюрище са разгледани 15 възпитателни дела, от които 7 по предложение на инспекторите Детска педагогическа стая. Наложени са възпитателни мерки на 17 малолетни и непълнолетни по чл. 13, ал. 1 от ЗБППМН. За един непълнолетен е наложена възпитателна мярка настаняване във Възпитателно училище-интернат, която е внесена в Районен съд – Панагюрище, за разглеждане.
От МКБППМН град Стрелча е разгледано едно възпитателно дело през 2017 год. и е наложена една възпитателна мярка по чл. 13, ал. 1, т. 1 от ЗБППМН.
Извършените противообществени прояви от малолетни и непълнолетни лица през 2017 год. са 11, а участниците в тях – 11, от които 4 малолетни и 7 непълнолетни.
През 2017 год. в РУ – Панагюрище са правени 6 полицейски регистрации на непълнолетни лица.