Начало Без категория 50 години Оптикоелектрон – създател на малкия и среден бизнес в града

50 години Оптикоелектрон – създател на малкия и среден бизнес в града

СПОДЕЛИ

На 25 юни 2021 г. Оптикоелектрон отпразнува своя половинвековен юбилей. Събитието се проведе в Театър Дом-паметник Панагюрище.

С пищно тържество в панагюрския театър, ръководството, настоящи и бивши служители, партньори, приятели и граждани уважиха 50-годишната история на един от европейските оптични лидери.

„Днес празнуваме нашето начало и всички провали, и успехи през изминалите петдесет години. Днес празнуваме нашето бъдеще. През последните петдесет години дружеството ни се превърна в синоним на качество, честност и иновативност. Днес, след 50 години осъзнаваме, че сме поставили основите на нашето бъдеще“, каза изпълнителният директор на компанията инж. Иван Гарчев.

Оптикоелектрон се погрижиха за доброто настроение на своите гости, като се насладиха на невероятните певчески възможности на певицата Кристиана Лоизу, както и от представлението на стендъп комици. Няколко коктейла бяха организирани същата вечер в хотел Каменград и Театър дом.паметник Панагюрище.

Ръководството не забрави и своите служители. В специално подготвена и отпечатана книга „Половин век история на Оптикоелектрон“ стотиците страници ни водят през хронологията на тези златни петдесет години – от първата копка на първата индустриална сграда до днес – хора, сгради, машини, изложби, тийм билдинг, приятелство. История на цели семейства и поколения, които са работили и продължават да работят за компанията.

Най-добрите, съвестните и с дълъг стаж служители на компанията получиха специално брандирани часовници на Apple, като подарък за тяхната всеотдайност.

„Хората са нашият капитал. Парите се печелят и губят, но хората са тези, които работят на машини, те са тези, които дават идеи за нови продукти, за ново начало. Ние обичаме да слушаме нашите хора. През последните години инвестирахме в обучението на стотици служители“, добави инж. Иван Гарчев. „Оптикоелектрон е причината две неща да се случат в Панагюрище – повишаването на интелектуалния капацитет на града и основата на днешния малък, и среде бизнес“ завърши Гарчев.

Президентът на Република България Румен Радев също поздрави ръководството и служителите на Оптикоелектрон: „Можете да се гордеете с постиженията на компанията, която през годините е успяла не само да запази богатите си традиции в областта на оптичното приборостроене, но и да се утвърди като ключова компания в България и един от световните лидери в специализираното производство … Дългогодишният опит в производството на оптико-механични, оптоелектронни и лазерни устройства и системи за нуждите на отбраната, и сигурността, но най-вече вашият висок професионализъм и компетентност, утвърдиха Оптикоелектрон като конкурентен, търсен и желан бизнес партньор в национален, и международен план “.

След тържествата компанията отново влиза в ежедневния си работен режим и започва да се подготвя за няколко международни изложения, на които ще участва до края на 2021 година.