Начало Общество 6 години затвор за Иван Евстатиев

6 години затвор за Иван Евстатиев

СПОДЕЛИ

evstatiev

Иван Евстатиев бе признат за виновен, за това, че е превел в безпомощно състояние и е изнасилил  16-годишно момиче, предаде TrafficNews. Пловдивските магистрати дадоха 6 години затвор при първоначален строг режим, а бившият кмет трябва да заплати и 10 000 лева обезщетение.  Процесът се проведе при закрити врати, макар че всички и близките на жертвата, и роднините на Евстатиев охотно коментираха подробностите от залата.

Евстатиев бе арестуван през януари 2016 година , след като 16- годишната Ирина подаде жалба, че е била подмамена в хотелска стая от екскмета, който я напил и я насилил. Евстатиев призна, че е имал сексуален акт с момичето, но той бил абсолютно доброволен от нейна страна.

Едно от основните неизвестни по делото бе медицинската експертиза, направена от съдебният лекар д-р Фингаров от Съдебна медицина в Пазарджик. По делото имаше две експертизи с различни заключения, като самият Фингаров заеви категорично, че момичето не е било девствено.

Опитите на защитата Евстатиев да го извади от ареста, се оказаха безплодни и въпреки здравословните му проблеми, той остана зад решетките.

Бившият кмет отслабна с 35 килограма, но всички съдебни състави прецениха, че състоянието на екскмета позволява той да дочака процеса в следствения арест.