Начало Препоръчани 6 купи и второ място за „Асарел-Медет“ от 15-ия Международен работнически спортен...

6 купи и второ място за „Асарел-Медет“ от 15-ия Международен работнически спортен фестивал

СПОДЕЛИ

С шест купи и второ място в крайното класиране се завърна отборът на „Асарел-Медет“ от 15-ия Международен работнически спортен фестивал , организиран от КНСБ и Българската работническа федерация „Труд, спорт и здраве”, който се проведе в курортен комплекс „Албена“ от 6 до 10 юни.
За поредна година златото в отборната и индивидуална надпревара за мъже и жени по тенис на маса бе завоювано от представителите на „Асарел-Медет“ АД. Асарелци доминираха и в плажната борба, където спечелиха златни медали в отборната надпревара при мъжете и жените, както и в индивидуалните дисциплини – жени до 60 и над 60 кг.
Сензация на турнира направи отборът ни по мини футбол, който се пребори за бронзовите отличия. Това са първите медали за „Асарел-Медет“ в този спорт, в цялата история на международния работнически спортен фестивал. Момчета се конкурираха с общо 44 отбора и записаха победи над отборите на Украйна, Израел, Бургас, Кърджали и други, но бяха спрени в изключително оспорван полуфинален двубой от отбора на Община Стара Загора. Въпреки загубата, асарелските момчета спечелиха мача за трето и четвърто място със 7:6 над „АЕЦ Козлодуй“.
Своя принос за доброто представяне на „Асарел-Медет“ дадоха и отборите по шахмат – 6 място отборно мъже и жени, спортен бридж мъже- 4 място отборно, спортна табла мъже – 3 място отборно.
С общ брой от 44 точки „Асарел-Медет“АД зае престижното второ място в крайното отборно класиране за купата на „КНСБ”.