Начало Общество 601 лв. събра благотворителната рок опера „Исус Христос Суперзвезда”, представена от бончевци

601 лв. събра благотворителната рок опера „Исус Христос Суперзвезда”, представена от бончевци

СПОДЕЛИ

IMG_3963

На 29 юни, в голямата зала на Театър Дом-паметник, учениците на СОУ „Нешо Бончев” направиха истински фурор с представянето на осъвременена версия на рок операта „Исус Христос Суперзвезда”.

Входът за това емоционално вдъхновение беше на символичната цена от едно левче, а общо събраната сума е в размер на 601 лева.

Днес, 30 юни, учениците на СОУ „Нешо Бончев” дариха 401 лева на децата от център „Дъга”, а останалите 200 лева бяха дарени на семейство Маврови, чиято дъщеря от 8 години е в будна кома.

Няма думи, които да изразят напълно делото на бончевци и да опишат какво означава в днешно време да имаш добро сърце, безкористно да помагаш на другите и да влагаш всичко от себе си, за да постигнеш тази цел.

Може би затова, символично бяха избрали да пресъздадат последните дни от живота на Исус, когато пристига в Йерусалим и премеждията, които преживяват той и неговите последователи.

Няма достатъчно думи, но емоциите и чувствата, които предизвикаха, сълзите в очите и бурните аплодисменти говорят красноречиво.

Вдъхновители за пресъздаването на рок операта от учениците са Петя Желева и Катя Гогова-преподаватели в СОУ „Нешо Бончев” по английски и немски език.

Заслуга за реализирането й имат още Юлия Богоева, Нистор Хаинов, Снежина Машева и разбира се, всички участници.

Поклон пред вас!

IMG_3797  IMG_3769