Начало Спорт Отлично представяне за младите надежди на СКТМ “Асарел-Медет”

Отлично представяне за младите надежди на СКТМ “Асарел-Медет”

СПОДЕЛИ

След приключилия вчера във Варна финален етап от НТ “Млад Олимпиец” за участници до 15 години състезателите на СКТМ “Асарел-Медет” се завърнаха с бронзов медал за Илия Воденичаров и 5-о място за Стоян Зайков. Предвид факта, че в тази възрастова група конкуренцията е много голяма, представянето на двамата ни състезатели е изключително добро.

Те успешно преминаха първи кръг в основната схема, недопускайки нито една загуба и така се класираха за четвъртфиналите.

В неделя Илия Воденичаров се изправи срещу Стоян Сариев (“Стоянстрой“ – Пловдив) и след драматичен обрат от 0:2 успя да вземе мача. класирайки се на полуфинала. Там той срещна бившия си съотборник Георги Ефтимов, който в момента се състезава за “Стоянстрой”. Воденичаров поведе с 1:0, но загуби увереност и не успя да стигне до финала. В мача за 3-то и 4-то място срещу Божидар Хаджистефану обаче записа победа 3:1 и грабна бронзовия медал.

Сериозна беше битката, която води Стоян Зайков, който се бореше за място сред първите 4. Първоначално той поведе 2:1 на Божидар Хаджистефану (“Стоянстрой”- Пловдив) и беше с актив от 7:3 в контрагейма, но за съжаление малко късмет не му достигна, за да спечели мача. Въпреки загубата, Стоян спечели два поредни мача и надделявайки над първия в ранглистата за Северна България – Димитър Стефанов, завоюва 5-о място, показвайки невероятна игра, която бе оценена и от останалите треньори в залата.