Начало Общество Представят възможностите за кандидатстване във висши военни училища в страната

Представят възможностите за кандидатстване във висши военни училища в страната

СПОДЕЛИ

Всяка година в периода февруари-април, по предварително изготвен график от Военно окръжие II степен – Пазарджик, Цеца Плачкова, в качеството си на старши експерт в Офис за водене на военен отчет в Община Панагюрище, представя пред ученици от 11-ти и 12-ти клас възможностите за кандидатстване във висши военни училища в страната.

През тази учебна година Военно окръжие – Пазарджик и НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново провеждат комплексни занятия на тази тема в средните училища в град Пазарджик.

Екип от преподаватели от военния университет е поканен да презентира условията за кандидатстване и обучение във военното училище и в град Панагюрище. Мероприятието се организира от Офис за водене на военен отчет в Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие към Общината, по инициатива на Общинския ученически парламент, свързана с кариерното ориентиране.

Събитието започва днес от 14:00 часа, в Камерна зала на Театър Дом-паметник, Панагюрище.

В рамките на тази инициатива на Общинския ученически парламент ще бъдат проведени срещи с представители и на други висши учебни заведения в страната през месец март тази година.