Начало Общество 67 първолаци прекрачиха за първи път училищния праг на ОУ ”Проф. Марин...

67 първолаци прекрачиха за първи път училищния праг на ОУ ”Проф. Марин Дринов” (ВИДЕО)

160
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

uchenici

С химна на Република България и издигане на националния трибагреник днес започна първия учебен ден в ОУ „Проф. Марин Дринов”. Първият звънец извести началото на новата учебна година точно в 9:00 часа.

Официални гости на откриването на празника бяха заместник-кмета “Стопански дейности” на община Панагюрище г-н Георги Павлов и Председателят на училищното настоятелство г-жа Радка Кирилова.

По традиция първите поздравления към учениците бяха отправени от директорът на училището г-жа Екатерина Футекова. „Днешният ден е особено вълнуващ и специален за всички нас. Той поражда много мили спомени за безгрижното детство и прекрасните ученически години. Той отваря света пред любопитните детски очи.” – бяха част от думите й.

Приветствие отправи и зам.-кметът Георги Павлов. Той заяви, че за него е голяма чест да открие учебната година в ОУ ”Проф. Марин Дринов”, тъй като това е училището на неговото детство и глъчта и вълнението го връщат в ученическите му години.

Малката възпитаничка на ОУ ”Проф. Марин Дринов” Надежда Ковачева поздрави всички присъстващи с песента „Детска планета”.

Новата учебна година за дриновци започва с промяна в педагогическия състав.

С благодарност и пожелание за здраве, лично и семейно щастие в заслужена почивка, с 39 години педагогически стаж, 15 от които в ОУ ”Проф. Марин Дринов”, бе изпратен преподавателят по математика Мария Тодева.

Часовете по математика на г-жа Тодева ще бъдат поети от г-жа Николина Дудова.

В края на месец август един от преподавателите по български език и литература на ОУ ”Проф. Марин Дринов”  г-н Стоян Панчовски е сменил своята работа и днес посреща новата учебна година в друго училище.

Част от педагогическия колектив на училището стана и възпитателят Соня Стоянова, която ще поеме полуинтернатната група във втори клас.

През настоящата учебна година ръководния екип на училището се увеличава с още един помощник директор, длъжността ще бъде поета от г-н Нешо Гергинеков.

В заслужена почивка бе изпратена и досегашната медицинска сестра Янка Немигенчева, нейното място ще бъде заето от медицинска сестра Панка Иванова.

Поздравление от името на родителите на първокласници отправи Надя Вайсилова.

За финал на тържеството директорът на ОУ „Проф. Марин Дринов” Екатерина Футекова връчи символичния ключ на знанието на учениците с пожелание да са творци, мечтатели и откриватели.

Още снимки от откриването на новата учебна година в ОУ „Проф. Марин Дринов“ можете да видите ТУК.