Начало Общество 8-ми ден няма следа от 6-годишната Делка от Панагюрище

8-ми ден няма следа от 6-годишната Делка от Панагюрище

СПОДЕЛИ

Полицаи, пожарникари и доброволци обхождат поречието на река Луда Яна

Вече осми ден полицаи, пожарникари и доброволци обхождат поречието на река Луда Яна от Панагюрище в посока Пазарджик, за да търсят следи от изчезналата миналата неделя 6-годишна Делка.

В издирването на момиченцето се включиха 16 екипи спасители, а от средата на миналата седмица на помощ дойдоха и доброволци от сдруженията „ „Пещерно спасяване“ София, „Пещерно спасяване“ – Пазарджик и Българско каяк общество София, водени от Росен Вътев.

Петимата с помощта на две лодки и необходимото оборудване направиха детайлно претърсване и анализ на коритото на река Луда Яна в участъка между Панагюрище и село Бъта и към съседното село Попинци. Те разгледаха много обстойно кадрите, заснети от двата дрона, предоставени от панагюрската фирма „ Оптикс“. Въпросният участък е много тежък терен, с бързеи, с опасни завои и падове на водата, скали, гъста растителност, съчетани с пълноводието на реката пред последната седмица вследствие на падналите обилни дъждове.

Спасителите предполагат, че тялото на детето най-вероятно е било отнесено още в неделя надолу по течението на реката или пък се е оплело в тръни и храсталаци по коритото на Луда Яна. Предупредени са всички пастири на животни, берачи на билки и селскостопански работници, които имат имоти или някаква работа по протежението на реката, ако забележат нещо във водата, веднага да се обадят на телефон 112, коментира говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.