Начало Любопитно 8 навика на хората, които изглеждат по-млади, отколкото са

8 навика на хората, които изглеждат по-млади, отколкото са

СПОДЕЛИ

Днешната култура е обсебена от идеала по вечна младост. Козметиката се превръща в сложна наука на молекулярно ниво, има хиляди пластични хирурзи, които обещават мигновено подмладяване и отвсякъде ни преследват дигитално обработени снимки на знаменитости, които само допринасят към манията.

В същото време пък казват, че няма крем против бръчки, който да ги заличава на 100%. Пластичната хирургия може да доведе до поражения, освен това е страшно скъпа. Снимките на знаменитостите не са истински. В крайна сметка, остава ли нещо, което човек може да направи, така че да изглежда по-млад от възрастта си. Отговорът е да, нo трябва да подходите по различен начин, пишe LifeHack.

Ето някои научно доказани начина да изглеждате по-млади, отколкото сте.

Остарявайте елегантно

Ако се обличате като тинейджъри и носите един тон грим, това само може да ви накара да изглеждате по-възрастни. Ако искате да изглеждате по-млади, понякога тайната е да изглеждате на вашата възраст. Приемете човека който сте, заедно с възрастта и всичко. Изследване, проведено наскоро в САЩ, доказа, че хората, които гледат положително на остаряването живеят по-дълго и изглеждат по-млади от онези, които не могат да се примирят с годините.

Добавете подправки към диетата си

Да изглеждаш по-млад няма общо само с външността. Важно е да поддържате и мозъка си във форма. Учени от Сингапур са открили, че хората които ядат къри, често имат по-добри когнитивни функции от онези, които се въздържат от пикантни храни. Ако искате да изглеждате по-млади, грижете се да поддържате ума си остър.

Приeмайте живота такъв, какъвто е

Учени от Харвард са открили, че развиването на дебела кожа към кривите топки, които животът ни хвърля, помага да изглеждаме по-млади за възрастта си. Ако не се тревожите лесно от обстоятелствата, можете да се справите по-лесно с бръчките. Нищо не може да промени това кои сте. Обстоятелствата винаги се променят и тревогите не помагат с нищо.

Пейте!

Може да нямате ангелски глас, но ефектите от пеенето, които учени са открили, са прекалено добри, за да се въздържате. Все още не е установено защо пеенето ни поддържа по-млади, но дали причината е по-доброто дишане или просто социалното взаимодействие в групата, но хората, но изследователите са доказали, че хористите изглеждат по-млади.

Чудите се как да изглеждате по-млади? Спете!

Ако искате да изглеждате по-млади, забравете приказките, че „от сън спомен няма“ и „само в гробищата почиват“ и подобни. Сънят е изключително важен, за да функционират добре умът и тялото ви – на всяка една възраст, но особено ако искате да изглеждате по-млади. Опитайте да си осигурявате необходимите осем часа винаги, когато можете.