Начало Спорт 8 стотни препънаха „Оборище“ за „Б“ ФГ, „Верея“ влиза с по-висок коефициент

8 стотни препънаха „Оборище“ за „Б“ ФГ, „Верея“ влиза с по-висок коефициент

СПОДЕЛИ

-a-futbolna-grupa-reglament-i-tehnicheska-informatsiyaСпортно-техническата комисия на БФС отряза „Оборище“, след като ръководството на панагюрци изрази желание да попълни вакантно място във втора дивизия. От спортно-техническата комисия предпочетоха тима на старозагорския „Верея“, тъй като имали по-добър коефициент. Последният се определя от броят на точките, разделен на изиграните мачове. Едва 8 стотни не достигнаха на „Оборище“, за да мине във втора дивизия.

Ето и текста на решението:

Спортно-техническа комисия

Решение

-30.06.2014г.

– В изпълнение на Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС,съставът на „Б” ФГ се попълва до определените за първенство 2014/2015 шестнадесет отбора както следва:

– На мястото на отказалия се от участие отбор на ФК „Бенковски” и не взелите лиценз за „Б” ФГ отбори на ПФК „Нефтохимик 1962”, ПФК „Любимец 2007” и ПФК”Пирин” ГД, в състава на „Б” ФГ се утвърждават като класирали се на второ място в групите си ФК „Локомотив” Горна Оряховица.ФК „Мастер” – Бургас и ФК „Перун” Кресна.

– На мястото на отказалия участие втори отбор от СИ „В” АФГ – ФК „Светкавица” –Търговище се утвърждава отбора на ФК „Верея” –Стара Загора поради по-добър коефициент на спечелени точки в една изиграна среща от другия изявил готовност за участие в „Б” ФГ- отбора на ФК „Оборище” Панагюрище.

– СТК приема състава на „Б” ФГ за първенство 2014/2015 в следния вид:

1. Черноморец Бс

2. Добруджа Дч

3. Монтана

4. Банско

5. Ботев Враца

6. Пирин Рз

7. Спартак Вн

8. Раковски Рак

9. Ботев Гълъбово

10. Локомотив Мз

11. Пирин Бг

12. Созопол

13. Верея СЗ

14. Локомотив ГО

15.Мастер Бс

16. Перун Кресна

Секретар СТК: /Н.Михайлов/

1 КОМЕНТАР

  1. dopalnete che i imat po dobra baza ot nas nego krite То вече е заето от Верея (Стара Загора), 3-и в Югоизточната В група. Верейци имат по-добър личен коефицент от другия претендент за професионалния футбол Оборище (Панагюрище), а и по-добра база, на която скоро ще бъде поставено и осветление. tova e ot gon.bg http://gong.bg/bg-football/b-grupa/b-grupa-shte-startira-s-16-otbora-285772




    0



    0