Начало Общество Iron Brothers MC почетоха паметта на загиналите мотористи

Iron Brothers MC почетоха паметта на загиналите мотористи

СПОДЕЛИ
мотористи

За поредна година членовете на панагюрския Iron Brothers MC почетоха паметта на загиналите мотористи

Членовете на панагюрския Iron Brothers MC почетоха паметта на загиналите на пътя мотористи. Денят в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти – 15 септември, се отбелязва за четвърти пореден път.  Партньор в инициативата е ГД „Национална полиция“.

Събрахме се да покажем на хората, които сме обичали и уважавали, че те продължават да са в сърцата ни и да са с нас. Мирно, кротко и с респект почетохме паметта на загиналите ни приятели, братя и сестри. По този начин искаме да дадем кураж и на пострадалите мотоциклетисти, и на роднините и близките на загиналите. Защото ние сме с тях – тяхната битка е и наша битка, тяхната мъка е и наша мъка„, заявиха организаторите.

„Кръвната война по българските пътища продължава. И през изминалата година от този свят си отидоха много български мотоциклетисти. Заминаха там, където мото сезонът е вечен. А нас ни оставиха със счупени сърца и безсилни“, казаха още те.

Организаторите на проявата целят да фокусират по адекватен начин вниманието на всички участници в пътното движение върху мотористите; да дадат своя дан за по-голяма толерантност на пътното платно и за намаляване на агресията по пътя; да покажат, че мотоциклетистите са дисциплинирани и културни участници в пътното движение.

Освен в Панагюрище денят бе отбелязан в още 22 града: Асеновград, Ботевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Несебър, Нови пазар, Пазарджик, Петрич, Пирдоп, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, София, Стара Загора, Търговище, Харманли, Шумен и Ямбол.