Начало Общество Очаква ни топъл есенен ден

Очаква ни топъл есенен ден

СПОДЕЛИ
Топъл есенен ден
Реклама

Днес ни очаква един прекрасен и топъл есенен ден

Предимно лънчев ще бъде днешният есенен ден. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен, южен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 18 и 23 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, в планинските масиви в Западна България – и временно до силен, запад-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 17 градуса, на 2000 метра – около 10 градуса.

В четвъртък облачността от запад отново ще се увеличи, ще бъде висока и средна. Вятърът временно ще се ориентира от запад. Максималните температури ще бъдат с още 2-3 градуса по-високи.

През нощта срещу петък и в петък ще има по-значителни увеличения на облачността и на места от запад на изток ще превали, с по-голяма вероятност – в Северна България и планините. Вятърът временно ще стане северозападен и дневните температури слабо ще се понижат. До края на деня облачността над по-голямата част от страната ще се разкъса и ще намалее.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg