Начало Култура Рекламен филм за Панагюрище засне Travel TV

Рекламен филм за Панагюрище засне Travel TV

СПОДЕЛИ

Рекламен филм за Панагюрище засне телевизията за туризъм Travel TV

Рекламен филм за Панагюрище засне телевизията за туризъм Travel TV. Проектът носи заглавието „Панагюрище-град символ на България” и е създаден по Програма за развитие на туризма за 2019 година на Община Панагюрище.

Достойно място в продукцията са намерили Панагюрското златно съкровище, реликвите от Априлското въстание, възрожденските къщи-музеи, паметниците, старата чаршия в Историческия музей на града. В проекта присъстват и част от 12-те обновени улици, площадните пространства, новите зони за отдих и спорт, както и детските кътове за най-малките жители на общината. По този начин продукцията съчетава традициите на времето с достиженията на съвременността.

Реализирането на филма е поредна стъпка към надграждането на наложения имидж и позициониране на община Панагюрище като привлекателна дестинация със собствен облик и богато културно-историческо наследство, както и създаване на бизнес и инвестиционен климат в подкрепа на туристическия сектор, съчетани с насърчаване на участието на частния сектор като инвеститор.

Туризмът заема важно място и в общинската политика за развитие. В Програмата за управление за 2015 – 2019 година на Община Панагюрище, превръщането на Панагюрище във водещ туристически, културен и спортен център е един от шестте най-важни приоритети за развитие.