Начало Любопитно Кои са модерните дамски сака и как да ги носим

Кои са модерните дамски сака и как да ги носим

СПОДЕЛИ
дамски сака

Дамските сака отдавна са се превърнали в неразделна част от женския гардероб, при това не само за работещите дами. На пръв поглед сакото е строго елегантна дреха, но ние отдавна знаем, че то може да се комбинира с абсолютно всичко и да влезе в употреба за всеки повод. Има няколко модела дамски сака, които никога не излизат от мода и не се влияят от променящите се тенденции. Ето кои са те:

Бяло сако

Предимство на светлия цвят е, че дава безброй възможности за комбинации с други дрехи. Под „бяло“ разбирайте не само снежно бял цвят, а също и екрю, шампанско и всички негови разновидности. Може да го носите с всичко – от тюлена пола до скини дънки.

Класическо черно сако

Този модел присъства в гардероба на всяко работещо момиче, но сме сигурни, че и всеки друг се нуждае от поне едно такова сако. Комбинациите с него също могат да бъдат разнообразни –  с риза, с рокля, с пола,  с дънки, дори и с бяла тениска. Моделите са най-различни – вталени, удължени, с копчета или без.

Карирано сако

Геометричният десен оглавява модните тенденции от десетилетия насам. Карето е предпочитана шарка, когато говорим за офис визията, но не само. Добре е да се съчетава с едноцветни дрехи, обувки и аксесоари, за да не се получи кичозен завършек на аутфита.

Цветно сако

Обобщихме този вид дамски сака като „цветни“, за да дадем воля на въображението и личните Ви предпочитания. Тук може да се съобразите с любимия си цвят или пък с актуалните нюанси за съответния сезон.

Сако с двуредови копчета

Двуредните сака са изключително ефектни. Обикновено имат поне четири копчета, за закопчаването става чрез прехвърляне на плата. Кройката им е по-елегантна, което ги прави по-подходящи за официалното облекло. Предимството им е, че визуално удължават силуета на притежателката си.

Сако с едно копче

Най-важното за класическия модел дамско сако с едно копче е да бъде с перфектна кройка. Трябва да Ви е точно по мярка и да подчертава Вашите предимства, а не да Ви стои „като на закачалка“.

Сако без копчета

Отвореното сако, което няма копчета, пада свободно и не описва фигурата. Много дами отчитат това негово качество като голям плюс, особено тези, които притежават по-голям бюст. Стои ефектно и в същото време е стилно и елегантно.

Не забравяйте, че най-важното е сакото да Ви бъде по мярка. Внимателно подберете точния размер, след това се съобразете с повода, на който ще го облечете и не на последно място – водете се от личния си стил и  усет за красивото.