Начало Любопитно Грижа за кожата през есенния сезон

Грижа за кожата през есенния сезон

СПОДЕЛИ
кожата

Есенният сезон е вече тук, а с него и по-ниските температури и сухия въздух. Как да направим прехода от лятото към есента по-лесен и щадящ за кожата ни?

Използвайте крем, докато кожата ви е влажна

Тъй като въздухът става по-студен и сух, може да забележите, че и кожата ви започва да се чувства по-суха. Най-доброто време за овлажняване е когато кожата ви е мокра, тъй като това може да помогне за заключване на хидратацията в нея. Изберете си овлажнител на водна основа Препоръчваме ви овлажнителите от сериятя на Bioderma.

Отделете време за масаж

Масажът е страхотно средство за подобряване на циркулацията и освежаване. Може и да си правите всекидневен масаж на лицето и тялото вкъщи, опитайте и професионален масаж – тялото ви ще е благодарно. Втривайте различни масла върху кожата си, масажирайки с кръгови движения, за да помогнете за циркулацията.

Почиствайте кожата си с мицеларна вода

Обновете рутината си за грижа за кожата с модерен (и супер лесен за употреба) почистващ препарат тази есен. Да, време е да се запознаете с любимия почистващ препарат във Франция – мицеларната вода. За да я използвате, напоете памучно тампонче с течния почистващ препарат и почистете кожата си – без изплакване или разтриване.

Изберете си качествен ексфолиатор

Ексфолирането може да бъде полезна част от вашия есенен режим за грижа за кожата. А когато става въпрос за ексфолиране на кожата ви, имате възможности. Един от любимите ни видове ексфолиране е химическият вид. Според AAD химичното ексфолиране включва използването на салицилова киселина, алфа хидрокси киселини (като гликолова киселина) или ензими за химическо разграждане на натрупването на нечистотии по повърхността на кожата. По този начин ще премахнете неравномерния тон и груба текстура, за да разкриете свеж вид на кожата, което ще помогне за намаляване на появата на бръчки с течение на времето.

Използвайте крем за ръце

Всеки ден мием ръцете си многократно. Но всичкото това миене може да доведе до изсъхване на кожата. Поглезете ръцете си. Втрийте масло върху кожичките  и използвайте  крем за ръце, когато е необходимо, за да се преборите със сухотата.