Начало Без категория Мария Оряшкова спечели пета световна титла по самбо!

Мария Оряшкова спечели пета световна титла по самбо!

СПОДЕЛИ
Мария Оряшкова

Мария Оряшкова спечели пета световна титла по самбо! В категория до 80 кг 31-годишната българка триумфира на финала след победа над японката Риу Такахаши с 2:1 точки. Планетарната надпревара се проведе в южнокорейския град Чонгжу.

Оряшкова показа, че тази година е много силна за нея и прибави световна титла към златния медал, който завоюва през лятото на Европейските игри в Минск. Българката има в актива си и девет европейски титли.

Оряшкова прибави златен медал за България към бронзови отличия от надпреварата в Южна Корея, които извоюваха Анна-Мария Манушева в категория до 60 килограма и Ваня Иванова в категория до 64 килограма.

Оряшкова се радва на една от най-успешните си години, след като през лятото тя спечели и своя девети златен медал от Европейски игри.

„Отново съм горд и за пореден път! Пожелавам на всеки да изпита това чувство за което си заслужава ….да бъдеш спортист и треньор.“ – коментира във фейсбук профила си треньорът на Мария – световният и европейски шампион по джудо и самбо, председател на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище и престижен международен съдия Иван Нетов.

„Аз за пореден път съм горда, ЧЕ УСПЯХМЕ! Само с едно БЛАГОДАРЯ не бих могла да изкажа огрмоната си признателност за това какво си за МЕН И,ЧЕ СИ ВИНАГИ ДО МЕН!“ – това написа пък самата шампионка Мария Оряшкова.

Източник