Начало Общество Мария Оряшкова с почетен плакет от Министерството на младежта и спорта

Мария Оряшкова с почетен плакет от Министерството на младежта и спорта

СПОДЕЛИ
Мария Оряшкова

Мария Оряшкова получи плакета за световната титла от Шампионата на планетата в Южна Корея

С почетен плакет на Министерството на младежта и спорта бе наградена днес състезателката по самбо Мария Оряшкова за световната титла от Шампионата на планетата в Южна Корея. Наградата ѝ бе връчена лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който сподели във фейсбук профила си: 

„Националният селекционер Васил Соколов ми разказа, че конкуренцията на Мондиала е била много голяма, като са участвали спортисти от над 80 държави. Мария Оряшкова, която се състезава и в борбата, продължава подготовката си от началото на декември под ръководството на Петър Касабов. Тренировките и в двата спорта помагат много на състезателката за цялостното и представяне на тепиха.
С плакети на ММС отличих Васил Соколов и Николай Матев, който е личен треньор на Анна-Мария Манушева, за приноса им към успехите на състезателките ни.“ 


Припомняме, че в Чонгжу (Южна Корея) Оряшкова се наложи с 2:1 точки във финала над японката Риу Такахаши и така стана световна шампионка за пети път в кариерата си. Преди Оряшкова, бронзови отличия за страната ни завоюваха Анна-Мария Манушева (до 60 кг) и Ваня Иванова (до 64 кг), които също получиха плакети.

В отборното класиране, благодарение на страхотното си представяне, самбистките ни се наредиха на почетното трето място, като оставиха пред себе си единствено отборите на Русия и Украйна.