Начало Общество ОУ „Проф. Марин Дринов“ посетиха партньорското иновативно училище „Св. Климент Охридски“

ОУ „Проф. Марин Дринов“ посетиха партньорското иновативно училище „Св. Климент Охридски“

СПОДЕЛИ
„Проф. Марин Дринов“

Мобилността бе по Национална програма „Иновации в действие“

От 20.ХI. до 22.XI. иновативният екип на ОУ „Проф. Марин Дринов“ бе на посещение в партньорското иновативно училище „Св. Климент Охридски“ град Хасково. Мобилността се реализира благодарение на Националната програма „Иновации в действие“. Програмата има за цел да подкрепи създаването на условия за пряк обмен и популяризиране на иновативните практики  в полза на развитието и подобряването на постиженията на учениците.

На заключителната кръгла маса двата екипа си пожелаха бъдещи съвместни дейности и получиха одобрението и подкрепата на присъстващите експерти от РУО гр. Хасково.

Ето какво споделят педагозите за посещението си:

„В основата на успешната работа на учителя са творчеството и добрата екипна дейност – в това са убедени и нашите колеги от Хасково. Още с влизането в училищната сграда се усеща една неповторима атмосфера: уютно, чисто, подредено с много вкус и любов. А нетърпението на учениците и любопитството им към всеки следващ час е желаният резултат от учителите. Това чувствахме и ние в реалната обстановка на учебни часове, в междучасията и в извънкласните дейности в „Климент“, както наричат училището си ученици и учители, а и всички местни жители. Изненадващо съчетаване на предметни области – английски език, математика и физическо възпитание и спорт (CLIL); математика и музика – и същевременно ненатрапчиво и премерено използване на съвременни дигитални средства, с каквито училището е много добре оборудвано; литература, история, музика и информационни технологии, умело представени в театрален спектакъл „България завинаги“. Във всички дейности учители и ученици бяха равностойни партньори с изградени отношения на уважение и взаимно доверие.“