Начало Без категория Пенчо Цветков свали в нокдаун ветерана Егдарс Калнарс

Пенчо Цветков свали в нокдаун ветерана Егдарс Калнарс

СПОДЕЛИ

Под звуците на емблематичната за Панагюрище песен за Райна Княгиня излезе Пенчо Цветков за двубоя си с Егдарс Калнарс на боксовия ринг в пловдивската зала Колодрума.

Седемкратният шампион на българия при юношите не трепна пред 42-годишния латвиец със 77 мача при професионалистите. 19-годишният талант от Панагюрище спечели срещата, след като свали в нокдаун опитния си протвник.

За развитието на Цветков в пловдивския Юнайтед спорт е отговорен председателят на клуба Димитър Добрев – Мутата, който е един от първите ни професионални боксьори, пробили в САЩ в началото на 90-те години. В продължение на няколко години двуметровият спортист разви качествата си и почти всички мачове в държавните първенства завършваха с нокаут в негова полза. Така при липсата на конкуренция в неговата възраст, Мутата е решил да не чака повече и да готви своя възпитаник за тежките битки на професионалния ринг.

Пловдивският наследник на Кобрата, както в медиите казват на Пенчо, заяви минути след срещата, че световната титла е негова цел.

Шоуто в зала Колодрума стартира в 18 часа. Ще има 10 атрактивни битки с участието на шестима българи. 4 от битките са в тежка категория, като има боксьори от цял свят.

Гвоздеят на програмата е ясен – боят в 12 рунда за междуконтиненталната титла в полутежка категория на WBA между нашия Тервел Пулев и американеца Дешон Уебстър. Този мач, естествено, ще бъде последен и се очаква да започне в 22.30 часа.