Начало Без категория Студентките Анастасия Лулчева и София Николаева ще получат наградата „Стефан Чуклев“

Студентките Анастасия Лулчева и София Николаева ще получат наградата „Стефан Чуклев“

СПОДЕЛИ

Утре, 13 януари, Ротари клуб – Панагюрище ще връчи награда „Стефан Чуклев” на младите и талантливи художнички Анастасия Лулчева и София Николаева. И двете са студентки – Анастасия следва в НАТФИЗ, а София в Националната художествена академия.

Премията е за постигнати успехи в областта на изкуството и неговото популяризиране сред младите хора. Връчването на тази награда се превърна в традиция, като всяка година „Ротари клуб” – Панагюрище стимулира млади, талантливи хора, които се изявяват в различни сфери.

През 2015 година Анастасия Лулчева и София Николаева представиха своята първа съвместна изложба, озаглавена “Изложба без име (на момичета с име)“

Премия „Стефан Чуклев” се връчва за трета поредна година, а средствата за нея бяха събрани от продажбата на две картини на Коледния бал на Ротари клуб -Панагюрище, както и от изложбата на картини и фотографии от традиционния фотографски и живописен пленер, организиран от „Ротари клуб“ – Панагюрище, също носещ името на напусналия ни без време прекраен, млад и талантлив Стефан Чуклев – приживе страстен фотограф и пътешественик.

Припомняме, че наградата бе учредена по предложение на Нистор Хаинов – ротарианец, художник и преподавател по изобразително изкуство в СУ „Нешо Бончев“.

Стефан Чуклев