Начало Общество 88 разкрити престъпления за по – малко от месец, отчетоха от ОДМВР-Пазарджик

88 разкрити престъпления за по – малко от месец, отчетоха от ОДМВР-Пазарджик

СПОДЕЛИ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Добри резултати от предприетите действия по разпоредените от Главния прокурор и Главния секретар на МВР мерки отчетоха от ОДМВР-Пазарджик.

Това стана днес, 11март, на брифинг с представители на медиите, на който присъстваха окръжният прокурор г-н Васил Малинов, директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев, неговия заместник комисар Ивайло Тишев, както и началниците на отделите „Разследване” и „Охранителна полиция” комисар Блага Крайчева-Улева и комисар Иван Дончев.

От началото на разпоредените действия до настоящия момент за разкрити общо 88 престъпления, като от тях 21 са кражбите, 9 са случаите на притежаване на наркотични вещества, 22 са установените водачи да шофират след употреба на алкохол над 1.2 промила, а 8 след употреба на наркотични вещества. При 4 случая са иззети акцизни стоки без бандерол, задържани са двама шофьори предложили подкупи на полицейски служители и е разкрит случай на умишлен палеж на лек автомобил в Панагюрище.

Пред въпросния период са проверени 5531 души, 3530 моторни превозни средства, 629 питейни и увеселителни заведения, хотели, къщи са гости, хижи, игрални зали. 106 са проверките на юридически лица извършващи частна охранителна дейност. Съставени са 8 акта по Закона за закрила на детето. 885 са констатираните нарушения по Закона за движение по пътищата. Образувани са 39 бързи и 13 незабавни полицейски производства. В охраната на обществения ред и предотвратяване на престъпни посегателства особено в малките населени места местните полицаи работят съвместно с екипи на жандармерията.