Начало Общество 95% от средствата от приватизацията отиват за болницата, 5% за ремонти по...

95% от средствата от приватизацията отиват за болницата, 5% за ремонти по селата

СПОДЕЛИ
Панагюрище

ПанагюрищеДеветесет и пет процента от средствата, постъпили от приватизацията на МБАЛ "Събо Николов" ЕООД да бъдат използвани за закупуване на медицинска апаратура. Останалите 5% от очакваните над 3 330 000 лева ще бъдат използвани за ремонт на здравните служби по селата. До това решение стигнаха на сесията днес общинските съветници. Предложението за това разпределение даде съвеетникът Станимир Велчев и то срещна подкрепата на останалите му колеги. Това разпределение бе записано и в проекта за дружествения договор, който предстои да се подпише между общината и приватизатора "Асарел- Панагюрище – Здраве" ООД за бъдещото управление на панагюрската болница.

С безпрецедентните нула гласа "за" Общинският съвет отхвърли предложението на общинска администрация за разпределение 90:10. Предложението бе внесено 15 минути преди началото на сесията, което предизвика негодувание у съветниците и по този повод председатеят на местния парламент Веселина Ралчева даде 30-минутна почивка. 

С решение на общинския съвет се създава и специален фонд, в който ще постъпят средствата от приватизационната сделка и ще бъдат разходвани след решения на общинския съвет. Приетият дружествен договор предстои да се разгледа и одобри на Общо събрание на "Асарел-Панагюрище – Здраве". Ако това стане, подписването на приватизационния договор ще се случи на 31 март.