Начало Бизнес Михаил Атанасов: Програмата ни за 2021 г. е много амбициозна

Михаил Атанасов: Програмата ни за 2021 г. е много амбициозна

СПОДЕЛИ
Реклама

В „Каменград“ очакваме туристи, които да ползват основно СПА, казва Михаил Атанасов, управител на „Тракийски хотелиери“

– Господин Атанасов, разкажете повече за проекта за разширение на „Каменград“.
– Общата РЗП на новата част ще е близо 5000 км. м. Там ще има 56 двойни луксозни стаи, 5 апартамента, а СПА центърът ще стане двойно по-голям. Ще има и нов ресторант, който ще отговаря на всички съвременни изисквания. Ще направим и частична реновация на старата част. Като сегмент ние не променяме много фокуса на туристите, които идват и в момента – 4+ звезди, гостите ни са от средния и високия клас. Предвиждаме туристи, които да ползват основно СПА. Защото сега не ни стига легловата база. Ще използваме минералната вода, с която разполага хотелът, както и в момента. Тя е с температура 48 градуса, полезна е за стомашно чревния тракт, но не е от типа за санаториум, където трябва да е с по-висока минерализация. Ще имаме медикъл СПА, балнео СПА – ще станем истински СПА хотел, какъвто винаги сме искали да бъдем. Естествено, хотелът е подходящ и за големи събития – спортни, конференции, тържества, за които ползваме спортната ни зала „Арена Асарел“ – тя е за 2000 човека. Очакваме да задържим настоящата ни заетост, която е около 70% и нагоре в добрите времена.
– Работи ли в момента хотел „Каменград“?
– Да, хотелът работи при спазване на всички препоръчани мерки – събирания до 15 човека, в 22 часа затваряме, предлагаме храна по стаите – тази услуга се радва на голям интерес. СПА центърът се ползва с изключение на процедурите които са забранени, като парната баня, например. Но сауните работят, имаме три вида – инфраред, обикновена финландска и  билкова. Отворен е и басейнът с топла минерална вода.
– Оригиналът на Панагюрското съкровище ли е най-голям магнит за туристи, когато гостува в града?
– Когато оригиналът на съкровището е в града, даже не ни стигат стаите. Но имаме още един хотел – „Парк хотел Асарел“, който е по-скоро със спортна насоченост.
„Каменград“ е лицето на града от гледна точка на туристическата индустрия, в центъра е, известен от дълги години. И благодарение на подкрепата на „Асарел-Медет“ ще го направим още по-добър. Когато бъде завършен през втората половина на 2022 г. ще имаме над 100 помещения и ще можем да посрещнем между 140 и 220 гости в целия комплекс. В дните, когато се провежда турнирът за тенис на маса „Асарел опън“, в Панагюрище пристигат около 1000 човека, тогава работят всичките ни обекти. Силно се надявам да продължим този турнир, който е традиционен, доста разпознаваем е. Заради COVID-19 не се проведе през 2020 г.
– Какви други обекти управлява дружеството „Тракийски хотелиери“?
– Дружеството, което е 100% собственост на „Асарел-Медет“, освен „Каменград“ управлява един малък бутиков хотел – „Сокол“ в Боровец, чиято трансформация също предстои. Както и „Корал“ в Созопол. За него също са предвидени реновации и нови инвестиции. Инвестиционната ни програма е доста амбициозна тази година.
– През летния сезон се очерта тенденция – по-голям интерес към малките туристически обекти. Така ли е при вас?
– При нас отчетливо се изразява това, защото нашите обекти не са много големи. С 67 стаи е „Корал“ в Созопол, 12 помещения има „Сокол“. Ако не бяха противоепидемиологичните мерки, през лятото в Созопол щяхме да сме на 100% пълни. Сега отчитаме определено изявен интерес и то за наемане на целия хотел. Гостите предпочитат уединение и са склонни да плащат и по-високи суми, но да са сами. В „Каменград“ спазваме доста по-стриктни мерки заради ресторанта и СПА зоните, но също има голям интерес – на хората не им се стои вкъщи. И са съгласни да си стоят в стаите, да получават румсървиз, но да се поразходят малко.

Източник: standartnews.com