Начало Развлечение Панагюрци бяха главни герои в предаването „Съдебен спор“ (ВИДЕО)

Панагюрци бяха главни герои в предаването „Съдебен спор“ (ВИДЕО)

1767
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

sadeben-spor

Днес в предаването на Нова ТВ „Съдебен спор“ бе разгледан иск за установяване на произход. Панагюрката Лиляна Михалева твърди, че преди 13 години е родила дете от своя съгражданин Найден Шопов.

Делото бе разгледано от съдия Ирена Александрова. Ищцата се яви лично, а ответника бе представляван от служебен защитник.

Ищца - Лиляна Михалева
Ищца – Лиляна Михалева

През 2003 година Лиляна е била омъжена, но временно е живяла на семейни начала с Найден. През този период тя е имала интимни отношения с него, но пред репортера Жоро Игнатов той заяви, че е използвал предпазни средства и заяви, че Лиляна редовно е сменяла мъжете.

Ищцата сподели, че когато е казала на Найден, че е бременна той я е ударил и изгонил, а на нея и се наложило да спи в цеха, в които е работила.

Ответник - Найден Шопов
Ответник – Найден Шопов

От 2010 година насам детето на Лиляна е настанено в ЦНСТ „Закрила“ в Панагюрище, тъй като майката няма постоянен трудов договор.

През 2015 година тя е подала иск за установяване на произход в Районния съд в Панагюрище, но той бил отхвърлен.

В днешното дело ищцата поиска издръжка в размер на 30 000 лева за детото. Адвоката на ответника оспори иска.

bashtata e drug

 

Във Фейсбук страницата на предаването 74% от зрителите бяха подкрепили ответника -Найден, а 26% – ищцата. В залата на предаването моралния вот също бе в полза на Найден Шопов.

В края на предавано съдия Ирена Александрова отхвърли иска, тъй като право на такъв иск има майката – в 3-годишен срок от раждането на детето.

Целият репортаж на Жоро Игранов можете да видите ТУК.