Начало Любопитно Какво трябва да видим в Куба

Какво трябва да видим в Куба

СПОДЕЛИ

Екскурзия до Куба, или както е официалното ѝ име Република Куба, е предложение, на което трудно ще устоите. Това е карибска страна, островната територия на която е остров Куба, както и 1600 рифове и по-малки острови на Големите Антили. Мястото е рай за туристите и е все по-често избирана дестинация за пътуване, наблюдават от туристическа агенция Руал Травел. Това е причината все по-често да срещате съблазняващи оферти за почивки до това магично място.

Кога е най-подходящото време за екскурзия до Куба

В Куба има два сезона, които са ясно изразени:

  • Дъждовен – от май до октомври;
  • Сух – от ноември до април. 

През лятото и есента често има тропически дъждове с ураганни ветрове. Средната годишна температура на въздуха е + 25 ° C, а температурата на морето – около + 26 ° C. По-добре е да отидете на екскурзия там в сухия сезон. Много хора, в търсене на топло място, където да прекарат зимата, избират точно тази страна. Наличието на чудесни ол инклузив хотели улеснява много туризма. Можете да отидете през декември и да изкарате една невероятна нова година на острова. Слънцето по тези земи е много активно, поради тази причина не забравяйте да използвате слънчева защита дори и през облачно време.

Какво да видим по време на нашата екскурзия в Куба

Нека разгледаме най-интересните за посещение от туристи места по тези земи:

  1. Старата Хавана

Старата Хавана е област, включена в списъка на обектите на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, представляваща добре запазено парче от кубинската история. Разхождайки се из калдъръмените улички, няма как да не се възхитите от великолепните сгради в бароков или неокласически стил. Лесно може да си представите как е изглеждал острова преди 200 години. Мащабните ремонтни работи през последните години вдъхнаха нов живот на исторически сгради.

  1. Варадеро

Този град е едно от най-известните места в Куба, защото тук са най-добрите плажове на Карибите. В североизточната част на града се намира морският парк Кайо Пиедрас. Във водите му има няколко потънали кораба и невероятно разнообразие от ярки риби, което прави това място популярно за екскурзии сред ентусиастите на водолазното гмуркане. В допълнение към това, посетителите на Варадеро могат да участват в дълбоководен риболов, да играят голф, да скачат с парашут и още много други забавления.

  1. Тринидад

Екскурзия до Тринидад е като пътуване във времето. Красивите реставрирани сгради из центъра на града добре запазват колониалната атмосфера. Голяма част от архитектурата датира от седемнадесетия и осемнадесети век, когато Тринидад преуспява в търговията със захар и роби.

Какъв начин за екскурзия до страната да изберем

Най-сигурния вариант за екскурзия до страната е чрез туроператор. Той ще се погрижи за организацията на цялото пътуване – от билетите със самолет до резервирането на All Inclusive хотели и екскурзоводско обслужване на български. Туристическите фирми са много добре запознати с подробностите и изискванията в страната, така че това ще ви спести доста време, на което да се наслаждавате на своята почивка.