Начало Общество Адвокатката на Евстатиев разкри подробности, приложени като доказателства към делото

Адвокатката на Евстатиев разкри подробности, приложени като доказателства към делото

21
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

ivan-estatiev-Small

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е изключително зле физически и психически, в тотална депресия е, която има опасност да премине към полудяване. Това е заявила пред пловдивските окръжни магистрати неговата адвокатка Ташкена Колчева, която вчера, 26 май обжалва определението на районния съд в Панагюрище и иска по-лека мярка за клиента си.

„Той не осъзнава какво се случва. Мисли си, че още е в болницата на лечение и не разбира, че отново е върнат в ареста в Пазарджик. Не разбира, че нито в  петък в Панагюрище му се гледа мярката, нито днес има такава в Пловдив. Трудно ме разпознава”,  каза пред БЛИЦ защитничката.

Пред репортера на БЛИЦ тя е разкрила някои подробности, които по думите й били приложени като доказателства към делото.

Според прокуратурата във фаталния ден Евстатиев е бил пред хотела си  и е поканил девойката да се качи горе с него, за да й даде напътствия за бъдещо кандидатстване по право. Според адвокат Колчева обаче ученичката сама се е качила в стаята на хотела, където е живеел Евстатиев.

Преди това, в периода от 1 до 15 януари тази година, Ирена е търсила 14 пъти по телефона екскмета. На позвъняванията той не е вдигнал, отговорил е само на едно.

Адвокат Колчева твърди, че клиентът й е признал, че той и момичето са употребили алкохол, но казва, че в никакъв случай водката не е била две бутилки, както медиите знаеха досега. Едната бутилка е била начената и в нея е имало около 250 грама, а от втората бутилка, която е била отворена по време на гостуването на девойката, не се знае какво количество алкохол е изпито. „Моят клиент признава, че е имал сексуален контакт с момичето. Той твърди обаче, че е нямало изнасилване, а половото сношение е станало по инициатива на девойката” казва още Колчева.

Защитничката отрича и експертизата, която бе оповестена и от която става ясно, че ученичката е била девствена. Според нея първият лекар, който е извършил прегледа на 15 януари – деня на инцидента, е констатирал стара дефлорация на 4 часа по часовниковата стрелка. На 17 януари д-р Фингаров е констатирал при преглед прясна дефлорация на 7 часа по часовниковата стрелка, а третият експерт, който бил родом пот Стрелча, излязъл с мнение, че има дефлорация на 9 часа по часовниковата стрелка.

Адвокат Колчева твърди още, че имало свидетели, които заявили, че момичето често си пийвало в компания и едва ли количеството, изпито при кмета, би могло да я опияни толкова, че да изпадне в безпомощно състояние.

Въпреки твърденията на Колчева, държавното обвинение твърди, че екскметът е напил, привел в безпомощно състояние и изнасилил момичето. До момента официалната експертиза е, че девойката е била девствена.

Делото е отложено за 2 юни, тъй като съдът прецени, че Иван Евстатиев не е редовно призован.