Начало Култура Алиса, разкажи ми за петък вечер в Огледалния свят! (ВИДЕО)

Алиса, разкажи ми за петък вечер в Огледалния свят! (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

„Аз съм Алиса, само че в обратен ред. Първо счупих де що имаше огледало за чупене в Огледалния свят. После се напъхах в Страната на чудесата, за да срещна лудите шапкари, лудите всички и да си изпълзя годините наказание за всяко счупено огледало.“

IMG_3932  IMG_3955

Така започва „Алиса и петък вечер“ – дебютен роман за младата българска писателка Деси Нико. Също като своята героиня, тя работи в караоке бар, наблюдава хората и записва заключенията си по гърбовете на сметките… За да сглоби след това книга с ярки персонажи, нестандартен сюжет и свежи размисли по различни житейски теми.

Разочарована от живота в Страната на табелките, чаровната софийска Алиса се връща у дома, за да изследва всички пропуснати светове. В това число влизат наркотичните и хранителните зависимости, лъжите и любовта (а може и в обратен ред), склонността към порочна аналитичност и на пръв поглед невинната отвеяност.

IMG_3957

Вчера, 12 януари, в Панагюрище се проведе премиератата на „Алиса и петък вечер“. Събитието се състоя в Градска библиотека „Стоян Дринов“ и предизвика интереса на голяма публика от развълнувани хора, които бяха дошли да се запознаят на живо с чаровната авторка.

За представянето на ромна главният библиотекар Стефан Рапонджиев бе подготвил тематични откъси от него, които прочето, а завладяващата музика и концептуално подбрани парчета от панагюрската рок група MODICA помогнаха на гостите да се потопят в особената атмосфера на „Алиса и петък вечер“.

IMG_3950  IMG_3948

IMG_3951  IMG_3944

С гостуването на Деси Николова бе открит и културният сезон за 2017 г. в Община Панагюрище.

IMG_3984