Начало Култура Анастасия Лулчева спечели конкурса за талисман на Международния турнир по тенис на...

Анастасия Лулчева спечели конкурса за талисман на Международния турнир по тенис на маса

13
1
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

anastasiq lulcheva
Снимки: GAC Group 2015 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open

Днес  във фоайето на Театър Дом-паметник бяха обявени резултатите от конкурса за талисман на Международният турнир по тенис на маса ASAREL Bulgaria Open. Първото място в надпреварата за визуалицация на талисмана на спортното състезание „Хилка и Топчо“ бе спечелено от осмокласничката Анастасия Лулчева. Специални награди бяха присъдени за творбите на Димитър Панчев, София Николаева и Стоян Панчев. Поощрителни награди получиха Мирослава Райчева, Вероника Арбалиева, Симона Радулова, Рашка Богоева, Ева Томова.

В конкурса бяха 31 творби, изработени от деца. Творбите бяха оценявани от жури в състав: ръководител д-р Николай Радулов, художник, Нора Кунчева – директор Дирекция «Образование, култура, социални и младежки дейности” на Община Панагюрище, Иван Александров – мениджър СКТМ „Асарел-Медет”, Ана Финджикова – ръководител Отдел “Комуникации” на „Асарел-Медет” АД, Недялка Наплатанова – директор Обединен детски комплекс, Панагюрище.

При класацията на най-добрите проекти журито е взело предвид вота на жителите на общината, който имаха възможност да разгледат творбите през изминалата седмица във Фоайето на Театър Дом-паметник и да посочат проекта, който харесват най-много и смята, че е най-подходящ да бъде разработен и използван като изображение на талисмана на международния турнир, както и резултатите от гласуването, което бе проведено и във фейсбук страницата на турнира https://www.facebook.com/AsarelBulgariaOpen?ref=ts&fref=ts, което приключи в петък, 17 юли.

Специални гости на днешното награждаване бяха малките състезатели от СКТМ „Асарел-Медет“, чийто треньор е Каролина Лилова, както и група млади доброволци от общината, които ще участват в реализирането на голямото спортно събитие в зала Арена Асарел.

Припомняме, че Международният турнир по тенис на маса ASAREL Bulgaria Open ще се проведе в Панагюрище от 19 до 23 август 2015 година в новата спортна зала „Арена Асарел”. Наградният фонд на състезанието, което е част от календара на Международната федерация по тенис на маса, е 35 000 долара. Патрон на турнира е министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Генерален спонсор на турнира е «Асарел-Медет» АД. Очаква се в него да се включат над 200 състезатели от цял свят.

 

1 КОМЕНТАР