Начало Любопитно Ангел Вранчев от „Традиция” влезе снощи във Фермата, учи участниците да стрелят...

Ангел Вранчев от „Традиция” влезе снощи във Фермата, учи участниците да стрелят със сливенска бойлия

СПОДЕЛИ
15027657_589456731241715_8288776093377066496_n
Снимка Фермата

След като вчера фермерите единодушно избраха да отделят пари от седмичния си бюджет и да купят патриотичната кошница, вечерта при тях влязоха членовете на национално дружество „Традиция”.

Трима мъже, сред които и Ангел Вранчев – председателят на РК ,,Традиция“ в село Баня, преоблечени като комити, с потури, калпаци, пушки, ками и пищови, разказват за възстановките на Априлското въстание, борбата за Освобождението на България и Втората световна война, които правят вече 26 години.

2111221437

С посланието да помним българското и да възродим българския дух, един от комитите призовава участниците да опознаят рода си и да познават историята ни. Най-развълнувана от срещата е Юлияна, която чувства тази кауза близка: “Това са големи хора, съвременните будители!” Всеки от групата получава урок по стрелба със сливенска бойлия на над 200 години.  Мама Галя твърди, че се е почувствала като Райна Княгиня: “Повдигнаха ни духа, извисиха ни в облаците”. Мъжете от “Традиция” гостуват във фермата благотворително, а рапърът Dee e толкова впечатлен от тях, че ги моли да ходят по училища и да обясняват нашата история на младите хора. “Те действат на вегетативната нерва система, настръхваш като ги гледаш”, коментира водещият Иван, а според Андрей това е заложено в гените ни.