Начало Общество Априлци се включиха в кампанията за безопасен интернет

Априлци се включиха в кампанията за безопасен интернет

56
0
СПОДЕЛИ

urok_BI 023

В  навечерието на Коледа  учениците от II а клас и тяхната учителка по информационни технологии Дидка Карайлева получиха своите награди от Национален център за безопасен интернет за участието си в кампанията за безопасен Интернет. Инициативата „Учител-будител във виртуалното пространство” се провежда за пета поредна година и тече от 1 ноември (Деня на народните будители) до 1 декември.

На 28 ноември второкласниците участваха в  специален урок по безопасен интернет, в който споделиха своите основни интереси и занимания в мрежата, разгледаха казуси със случки с деца в мрежата, изработиха постер с  най-важните правила за безопасно сърфиране.

На 15 декември те получиха писмо от Националния център за безопасен интернет с благодарности за участието в кампанията, както и много подаръци – магически кубчета, които се разгръщат и разказват истории в интернет, образователни настолни игри „Флашко в страната на спамчетата”, стикери на БЛОБ (Българска линия за онлайн безопсност), които ще използват в часовете по информационни технологии.

Инициативата „Учител-будител във виртуалното пространство 2014“ е кампания за провеждане на занятие, посветено на интернет-преживяванията на децата и младежите. Тя е първото от поредица събития, които Националният център за безопасен интернет организира в рамките на подготовка за отбелязване на международния Ден за безопасен интернет на 10 февруари 2015 г. Припомнянето и обсъждането на правилата в интернет е важно, защото показва на децата и младите хора, че виртуалното пространство е част от нашия, човешкия свят и ние сме ежедневните главни герои в него. Учениците трябва да осъзнаят  възможността да управляват това, което им се случва в Мрежата. Класната стая е чудесно място за обсъждане на това какво правят децата в интернет и как да се чувстват в безопасност .