Начало Препоръчани „Арена Асарел“ ще е домакин на финала за Купата по баскетбол при...

„Арена Асарел“ ще е домакин на финала за Купата по баскетбол при мъжете

СПОДЕЛИ

Финалът за Купата при мъжете през този сезон ще се проведе в „Арена Асарел“ в Панагюрище. Това беше решено днес по време на Управителен съвет на Българската федерация по баскетбол. Мачът за трофея ще бъде на 2 март.

Преди година имаше напрежение след избора на Велико Търново за финалния мач и това е причината федерацията да избере домакина още преди началото на турнира.

Форматът от миналия сезон ще се запази, с изключение на това, че този път няма да участват отбори от А група. В надпреварата имат право да се включат първите осем тима от НБЛ спрямо класирането от миналия сезон. От Черно море Тича обаче са отказали участие в надпреварата, разкри пред BGbasket.com президентът на БФБ Георги Глушков.

Заявките се подават до 10 декември, а жребият ще се тегли на 11 декември. Той няма да бъде дирижиран и всеки може да се падне с всеки.

Четвъртфиналите ще се проведат на 27 декември и 16 януари, като датите бяха променени днес заради участието на Балкан и Левски Лукойл във ФИБА Къп. Заради мачовете за Купата на 27 декември, 12-ият кръг от НБЛ ще бъде изместен за 30 декември, а не за 29, както бе първоначално обявено. Полуфналите също са на разменено гостуване.

Източник: http://bgbasket.com