Начало Култура Арт-клуб „Асарел“ изненадва с книги-подаръци

Арт-клуб „Асарел“ изненадва с книги-подаръци

СПОДЕЛИ

Арт-клуб „Асарел“ в партньорство с Исторически музей -Панагюрище провежда своята празнична инициатива „Подарената книга е чудо“

В Националната седмица на четенето Арт-клуб „Асарел“ в партньорство с Исторически музей гр.Панагюрище и с подкрепата на The Book Fairies Bulgaria провежда своята празнична инициатива „Подарената книга е чудо“.

В продължение на 10 дни от 10 декември до 23 декември включително книга от съвременен български автор и на гостувалите на Арт-клуб „Асарел“ през 2019 година, е оставяна от инициаторите на знакови за Панагюрище места. Места, свързани с историята и славното минало на града ни. Книгите са с личен автограф от авторите.

Няколко от книгите вече са в ръцете на своите собственици. Четивото с автор Мирослава Коларова предизвика интереса на посетителка от с. Петрич. А „Поздравь от Панагюрище“ на Стоян Радулов привлече вниманието и накара велинградчанка да я вземе в ръце и да разлисти с интерес страниците на книгата, която ни запознава със стари във времето, но не и забравени интересни факти за столицата на свободата – Панагюрище!

Особено емоционална беше срещата на 6-годишният Веско с книгата на Мария Донева. „Намерих си съкровище“ извика развълнуван малчуганът, откривайки книгата-изненада.