Начало Бизнес „Асарел-Медет“АД получи специалната награда „Развитие“ на конкурса „Футболист на годината 2018“

„Асарел-Медет“АД получи специалната награда „Развитие“ на конкурса „Футболист на годината 2018“

СПОДЕЛИ

„Ще продължим да подкрепяме този спорт“, заяви Цвета Величкова, директор „Човешки ресурси“

 

Огромна купа получи „Асарел-Медет“ АД на тазгодишната церемония „Футболист на годината“, която събра елита на най-популярния спорт на 6 януари в столичния Военен клуб. На церемонията бе подчертано, че наградата е за инвестициите на компанията в развитието на детско-юношеския футбол, за отличните условия в зала „Арена Асарел“ и чудесната организация на международния детски турнир „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“, в чието първо издание през декември миналата година се включиха школите на „Ювентус“ и „Милан“, както и световни звезди от ранга на Франко Барези и Тото Скилачи. Отличието „Развитие“ бе връчено от многократната световна и европейска шампионка по спортна стрелба и основен организатор на събитието Весела Лечева.

„Синът ми тренира футбол от две години и виждам в него две нови неща – отговорност и организираноств ежедневието. Затова ще продължим да подкрепяме този спорт, защото той дава не само сила и здраве, а изгражда в децата умения, които наистина правят света по-добър“, заяви Цвета Величкова, директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“ АД.

На бляскавата церемония бяха поканени и председателят на Управителния съвет на ФК „Оборище“ Пламен Търкаланов, помощник-треньорът Янко Янков, управителят на „Спорт Инвест Панагюрище“ Иван Нетов, както и представители на дъщерните дружества „Тракийски хотелиери“ и „Асарел Инвестмънт“.

 

За инициативата с ФК „Оборище“

„Асарел-Медет“ АД подпомага финансово ФК „Оборище“ от сезон 2012/2013 г. В този период клубът постигна най-сериозните си успехи – влизане в „Б“ група и два сезона в професионалния футбол. Последният договор между партньорите бе подписан през месец август миналата година. От есента на миналата година броят на трениращите футбол момчета бе почти удвоен и вече занимания водят около 200 деца.