Начало Общество „Асарел-Медет” АД предлага да изгради паркинга в района на спортната зала...

„Асарел-Медет” АД предлага да изгради паркинга в района на спортната зала с дарителски средства

11
0
СПОДЕЛИ

Maket-na-sportna-zala-v-Panagiurishte_pia-news.com_„Асарел-Медет”АД ще финансира авансово с дарителски средства изграждането на общински паркинг с до 200 места в района на Многофункционалната спортна зала във връзка с домакинството на световния открит турнир по тенис на маса „BG Open Asarel – 2015”, който ще се проведе в дните между 19 и 23 август 2015 г.
Ръководството на дружеството предложи този вариант в писмо до кмета на община Панагюрище Никола Белишки, тъй като за тази цел не е предвидено финансиране в проекта за общински бюджет за 2015 година. Компанията ще предостави авансово необходимите средства за сметка на дарителския си договор с Общината.
Работният проект за паркинга бе приет от общинския съвет на 21 януари 2015 година, а проектирането му е за сметка на „Спорт Инвест – Панагюрище” ООД. Според одобрения проект строителните работи изискват и покриване на част от дерето, преминаващо край стадион „Орчо Войвода”. Прогнозната сума за реализацията на проекта за паркинг е около 380 хил. лв.
Всички необходими средства ще се инвестират още през настоящата година, като по този начин спортното съоръжение ще бъде завършено във функционалната си цялост, гласи предложението на „Асарел-Медет“АД до кмета на общината. Изразходваната сума ще бъде балансирано отразена в три дарителски договора, като през 2015 г. ще се предвидят 120 000 лв. – за сметка на подкрепата за Асоциацията на спортните клубове в община Панагюрище и други по-малки проекти. През 2016 и 2017 г. ще се заложи намаление от по 130 хил. лв. за сметка на традиционната годишна дарителска сума от 365 000 лв., като се възстанови подкрепата за спортните клубове.
Този подход ще позволи своевременното изграждане на общинския паркинг в района на спортната зала. Това е необходима инвестиция за устойчивото развитие на спорта, а и на общината като цяло, тъй като е нужна за организиране на национални и международни състезания на високо ниво, създаване на условия за пълноценна тренировъчна и състезателна дейност, както и за увеличаване на туристическия поток в община Панагюрище.