Начало Бизнес „Асарел-Медет“ АД представи проекта си за дуално обучение на регионален форум „Бизнесът...

„Асарел-Медет“ АД представи проекта си за дуално обучение на регионален форум „Бизнесът – сила за добро“

СПОДЕЛИ

„Асарел-Медет“АД представи проекта си за дуално обучение на регионалния форум „Бизнесът – сила за добро“, който се проведе на 5 юли в Пловдив. Организатор на събитието беше Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.
Първият випуск от паралелките в 11. клас на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище, които два дни в седмицата се обучаваха чрез работа в „Асарел-Медет“, завърши успешно учебната година. Реализацията на проекта за дуално обучение, постигнатите резултати с учениците, които се обучават в реална работна среда в компанията, бе представен в панела „Образование и бизнес“, чийто модератор бе д-р Марина Стефанова, директор „Устойчиво развитие“ на Мрежата.
Презентация за същността на проекта бе представена от Нели Поптолева, ръководител отдел „Персонал“ в „Асарел-Медет“АД, която впечатли всички участници и гости на форума. По какъв начин е стартирал проектът, как са обучени наставниците, какви са очакванията за следващия випуск и как се стимулират за по-нататъшното си развитие учениците, бяха малка част от въпросите, които бяха обсъдени в последвалата дискусия.
Ключов говорител на форума бе Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, който поднесе впечатляваща откриваща реч. В нея той говори за същността на корпоративната социална отговорност, за ролята на лидера и силата на колективните проекти и партньорството, а в заключение обобщи, че „Бизнесът е най-съзидателната сила в обществото“. Дарина Георгиева – изпълнителен директор на Мрежата, представи инициативите, колективните проекти и какви са възможностите за присъединяване.
Лектори в останалите панели на бизнес форума бяха „EVN“, домакините от „Лимакон“, „Cupffee” и „Гайо Шоколоад“. Освен тях сред гостите бяха представители на редица медии, на компании като „LIEBHERR”, „КЦМ“ АД, „Howtrive” и др. Форумът в Пловдив бе осъществен с подкрепата на „Асарел-Медет“ АД, Тракия икономическа зона и „Лимакон“. Самото събитие е трето поред от редицата регионални форуми, организирани от Мрежата, чиято основна цел е да покажат успешните местни партньорства между бизнеса и организациите от нестопанския сектор- неправителствени, образователни, културни, научни и социални организации и публични институции. След приключване на официалната част, организаторите бяха подготвили групово посещение до „Фабрика за шоколад Гайо“, където всички успяха да се докоснат до магията в това да „правиш шоколад“. Създателят на фабриката Винсент Гайо , французинът, избрал да живее и твори в България, омая всички освен със страхотните си думи и с предоставянето на възможността всеки да направи свой уникален шоколад.