Начало Бизнес „Асарел-Медет“ АД се включи в конференцията „Бизнесът и регионите“

„Асарел-Медет“ АД се включи в конференцията „Бизнесът и регионите“

СПОДЕЛИ
Какви са предизвикателствата пред развитието на българските регионите в новата икономическа среда? Как стратегическите компании и бизнесите с висока добавена стойност продължават да развиват регионите в условията на икономическа несигурност и глобална криза? Отговор на тези въпроси потърсиха участниците в конференцията „Бизнесът и регионите – Променената България“, която беше организирана от списание BGLOBAL в партньорство с Българската стопанска камара и Института за пазарна икономика.
Събитието се проведе с подкрепата на „Асарел-Медет“АД, като в дискусията се включи директор „Инвестиционни проекти и развитие“ инж. Ивайло Василев. Той представи инвестициите на компанията по 7-те програми за устойчиво развитие и внедрените дигитални технологии, с които се оптимизират всички минни процеси. Разгледани бяха социалните измерения, които инвестициите на „Асарел“ имат за развитието на туризма, спорта и здравеопазването в общината.
Община Панагюрище е един от добрите примери, в които е видимо как инвестициите на големия бизнес в социални проекти създават нови възможности за местното развитие.