Начало Препоръчани “Асарел-Медет“ АД се завърна с 5 отборни титли и трето място от...

“Асарел-Медет“ АД се завърна с 5 отборни титли и трето място от спартакиадата за индустриални работници

СПОДЕЛИ

„Асарел-Медет“ се класира на трето място в комплексното класиране от първото издание на Откритата спартакиада на индустриалните работници, която се проведе между 8 и 12 септември в курортен комплекс „Албена“. В организацията и провеждането на тази спартакиада за първи път обединиха усилия Федерация на независимите синдикати на миньорите, Националната синдикална федерация „Метал – Електро“, Национална федерация на труда „Химия и индустрия“ и Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта на Република България.

Традиционно силно представяне направиха тенисистите на маса, които завоюваха първите две отборни титли при мъжете и жените, а със същия успех се поздравиха и асарелските шахматисти. Към колекцията със златни медали се присъедини и отборната титла на жените в плажната борба, както и първото място на мъжкия отбор в дисциплината петанк.
Сребърните отличия за асарелци също не бяха малко. На второ място останаха мъжкият отбор по бридж и женският по вдигане на пудовка. Не по-малко изстрадана беше вицешампионската титла на отбора по мини футбол. Момчетата преживяха истинска футболна драма на финала, където се изправиха в изключително равностоен двубой срещу отбора на „Мини Марица-Изток“, но претърпяха загуба след изпълнение на дузпи с краен резултат 10:11.
Дамите в шахмата заеха трета позиция, а отборът по спортна табла се нареди шести. Към общия успех се добавиха също индивидуалните титли на Асен Попниколов (тенис на маса), Анелия Карова (тенис на маса), трите първи места в женската борба съответно до 55кг., до 65кг. и над 75 кг., сребро за Петьо Караджов (шахмат) и Дарина Дечева (шахмат).
Събитието събра 340 индустриални работници, а участниците се състезаваха в общо 12 спортни дисциплини: мини футбол, плажен волейбол, стрийтбол, теглене на въже, дартс, бридж, шахмат, тенис на маса, спортна табла, петанк, плажна борба и вдигане на пудовка.