Начало Бизнес Асарел-Медет“ АД стартира първия етап от лятната си стажантска програма

Асарел-Медет“ АД стартира първия етап от лятната си стажантска програма

СПОДЕЛИ

На 2 юли стартира 15-ото издание на лятната стажантска програма на „Асарел-Медет“, която тази година ще протече под наслов „МЕЧТАЙ, ВЯРВАЙ, ОПИТАЙ!“.

По-рано днес Ана Финджикова, директор Човешки ресурси в „Асарел-Медет“ приветства с „Добре дошли в Асарел“ 21 млади специалисти, които през този първи етап на програмата стават част от екипите на рудник „Асарел“, Обогатителна фабрика, Централна ремонтна база, както и отделите “ Инженеринг на ремонта“, „Минно инженерство“, „Персонал“, „Комуникации“, „Счетоводство“ и др.
Сред стажантите освен стипендианти на дружеството са и студенти от водещи български университети – МГУ „Св. Иван Рилски“, СУ „Св. Климент Охридски“, Техически университет -София и Пловдив, Университет по национално и световно стопанство , Икономически университет – Варна, ПУ “Паисий Хилендарски“, Стопанска академия”Д.Ценов”- Свищов и др . Вторият етап ще се проведе през месец август, когато към стажантите от първия етап ще се присъединят и други млади и амбициозни студенти, изучаващи специалности в областите на минното дело, електро и машиностроенето, автоматизацията, информационните технологии, икономиката и др. 


През 2004 г. компанията започва своята Стажантска програма с 15 участника, като през годините постепенно броят им се увеличава и след приключване на Стажантска програма 2018 г. броят на участвалите студенти ще надхвърли 640. Студентите, които вече са били при нас, са добър показател на фирмената ни програма, защото обменят информация с колегите от своите университети за придобитите нови професионални знания и умения, а много от тях проявават желание да участват за втори и трети път. За наставници на стажантите се определят най-опитните специалисти, които да покажат естеството на работа, фирмената ни култура и да ги въведат в работната атмосфера на дружеството.